Hitta flyttfirma via Arbetsförmedlingen

Vill du jobba med fastighetsförvaltning på ett eller annat sätt? Då är chansen stor att du besöker Arbetsförmedlingens sida för att hitta jobben. Men lär dig webbsidans olika sökfunktioner. Det tjänar du på.

Även om det finns flera webbplatser som presenterar lediga jobb så är Arbetsförmedlingen en av de allra största och mest besökta. Söker du efter passande jobb där bör du även lära dig de olika sökfunktionerna. Chansen ökar då avsevärt att hitta ett jobb som passar utbildning, erfarenhet och intresse.

Ett första sök – visar många yrken

Med en utbildning mot fastighetsförvaltning kan du jobba inom flera olika yrken som ändå har samma röda tråd – service, underhåll och förvaltning av fastigheter. Första steget är därmed att söka på Arbetsförmedlingens hemsida efter ”flyttfirma” (titeln för den som jobbar med flyttfirmor).

Nu kommer alla jobb i hela Sverige visas som har registrerats inom denna bransch. Men titta inte direkt på sökträffarna utan istället direkt under där sökningen genomförts. Här presenteras nämligen ”förslag på yrken”. Det är därmed yrken som kan passa in mot sökningen.

I detta fall visas bland annat fastighetsförvaltare, fastighetsassistent, bostadsförvaltare, fastighetsintendent och skogsvärderare. Därmed både yrken direkt inom fastighetsförvaltning och jobb som ligger i ”utkanten” av detta område. Men det är en stor fördel att titta där för att få tips om andra yrken som kan vara intressanta.

Sök på ort – men var beredd att bredda dig

Nästa steg är att välja i vilken ort du vill jobba. Du kan exempelvis ange Gävle varpå jobb inom fastighetsförvaltning inom denna stad visas. Men även här finns fördelen att titta på vad Arbetsförmedlingens sökmotor erbjuder för alternativ. För det ges även ”Förslag på orter” vilket är orter som ligger så nära att pendling från Gävle till denna stad är möjlig. I detta fall anges även Hofors.

Genom att använda dessa relaterade sökfunktioner blir det alltså lättare att både hitta nya yrken inom området samt nya städer som kan vara relevanta att jobba i.

Sök över landet – efter kompetens

Söker du jobb över hela landet behöver självklart inte någon ort anges gällande var man kan tänka sig jobba. Vid en sökning av jobb inom fastighetsförvaltning i början av 2019 visade det sig finnas över 50 jobb att söka. Att gå igenom varje jobbansökan är inte hållbart. Därmed behöver en viss filtrering ske.

När en sökning sker går det nämligen att filtrera sökresultaten efter Anställningsvillkor, Kompetens, Arbetslivserfarenhet och Körkort.

Inom anställningsvillkor kan man välja på behovsanställning, sommarjobb/feriejobb och vanlig anställning. Som nyutbildad inom yrket kan det vara ett första steg att hitta sommarjobb/feriejobb där kraven på erfarenhet inte är lika hög som vid en vanlig anställning.

Under kompetenser anges om någon specifik certifiering eller legitimation krävs. Det är däremot vanligare mot läkare, sjuksköterska eller lärare som har legitimation. Detta förekommer inte i lika stor utsträckning inom fastighetsförvaltning.

Inom körkort kan man ange vilket körkort man har med allt från AM till DE. På så vis visas enbart de annonser där man passar perfekt utifrån vilken profil som eftersöks.

Det finns alltså stora fördelar att söka rätt – För att hitta rätt.